Äventyrsgruppen
Flaten

Vad gör Äventyrsgruppen?

Äventyrsgruppen är Miljöverkstan Flatens friluftsprojekt för ungdomar. Tillsammans utforskar vi naturen både i närområdet och genom längre resor.

Verksamheten riktar sig till unga i åldrarna 16 – 25 år som är intresserade av att prova på allt från skidåkning, paddlande och lägerliv till att lära sig cykla. Vi anordnar regelbundna träffar och aktiviteter på helger och lov. Vi gör också naturaktiviteter med språkintroduktionsklasser på skoltid.

Social hållbarhet.

Äventyren som vi gör tillsammans är inte bara naturupplevelser – de bygger också grunden till trygga gemenskaper. Många av våra deltagare har kommit som ensamkommande barn på flykt och projektet fyller en viktig social funktion.

Finanseras av:

Projektet finansieras av medel från Allmänna Arvsfonden, Länsstyrelsen, Stockholm Stad och Nacka kommun. Alla våra aktiviteter är gratis, och man får kläder och utrustning av oss som behövs till aktiviteten. Aktiviteterna är alkoholfria och drogfria och är bara till för ungdomar. Det är alltid minst en vuxen ledare med på alla våra aktiviteter.

Äventyrsgruppens fritidsaktiviteter sker i samarbete med Studiefrämjandet. Tillsammans lär och upplever vi naturen genom äventyr, friluftsliv och kulturaktiviteter.

Vill du hänga på?

Är du en ungdom som vill vara med på våra aktiviteter? Vi kommunicerar med deltagarna via sociala medier. Följ oss på  facebook, instagram och youtube. På facebook-sidan hittar du all information om våra kommande evenemang!

Följ

Äventyrsgruppen

på facebook!

{

 “Jag tycker att äventyrsgruppen gör att man känner sig mer som en familj. Vi brukar åka tillsammans, gå länge tillsammans, och också ibland övernatta på andra platser. Så det kanske är det som gör att det känns som en familj. Och vi lagar också mat tillsammans, städar tillsammans, diskar tillsammans, det är det som gör det, tror jag."

- Återkommande deltagare 2018
“Jag sa nej, jag vill inte göra någonting just nu, jag har inte bra situation. Men dom sa, nej, du måste komma. Du ska må lite bättre. Och sen det hjälpte mig att jag börja här lite, där lite. Man fyller ihop livet. Det var allt med äventyrsgruppen. Vi gör mycket grejer. Dom stöttar mig mycket. Som med familjen, dom hjälper mig.”
- Återkommande deltagare 2018
 "Ja, som när man går där och dom säger, ni ska göra den här tillsammans, man måste prata med varandra, man glömmer bort att stressa och såna här grejer."
- Återkommande deltagare 2018

Miljöverkstan

verkar i Flatens naturreservat och
vill bidra till att alla de värden som finns i reservatet kommer människor i närområdet till del. 

Adress:
Skarpaby Parklek, Segelflygsgatan 30, 128 33 Skarpnäck.

Våra sociala medier

Skaffa appen

Hitta till kontoret:

Skarpaby Parklek, Segelflygsgatan 30, 128 33 Skarpnäck.

Med stöd från: