Äventyrsgruppen

Vad gör Äventyrsgruppen?

Äventyrsgruppen är Miljöverkstan Flatens friluftsprojekt för ungdomar. Tillsammans utforskar vi naturen både i närområdet och genom längre resor.

Verksamheten riktar sig till unga i åldrarna 16 – 25 år som är intresserade av att prova på allt från skidåkning, paddlande och lägerliv till att lära sig cykla. Vi anordnar regelbundna träffar och aktiviteter på helger och lov. 

Social hållbarhet.

Äventyren som vi gör tillsammans är inte bara naturupplevelser – de bygger också grunden till trygga gemenskaper. Många av våra deltagare har kommit som ensamkommande barn på flykt och projektet fyller en viktig social funktion.

Finanseras av:

Alla våra aktiviteter är gratis, och man får kläder och utrustning av oss som behövs till aktiviteten. Aktiviteterna är alkoholfria och drogfria och är bara till för ungdomar. Det är alltid minst en vuxen ledare med på alla våra aktiviteter.

Äventyrsgruppens fritidsaktiviteter sker i samarbete med Studiefrämjandet. Tillsammans lär och upplever vi naturen genom äventyr, friluftsliv och kulturaktiviteter.

Vill du hänga på?

Är du en ungdom som vill vara med på våra aktiviteter? Vi kommunicerar med deltagarna via sociala medier. Följ oss på  facebook, instagram och youtube. På facebook-sidan hittar du all information om våra kommande evenemang!

Miljöverkstan

Segelflygsgatan 30
12833 Skarpnäck
info@miljoverkstan.se

Verksamhetslokalen

Flatenbadet
Flatenvägen 200
128 30 Skarpnäck

Med stöd från