UPPTÄCK FLATENS NATURRESERVAT

Naturreservat i Stockholm stad

Flatenområdet blev ett naturreservat 2007 och området sträcker sig från Skrubba i söder till Orhem i norr. Det är Stockholms största naturreservat och har ett varierat landskap med både hällmarker, lundmiljöer och våtmarker. I området finns klippor för klättring, promenadstigar runt sjön, flera populära strandbad, möjlighet till camping och mycket mer.

Miljöverkstan Flaten håller till i de lokaler som finns vid Flatenbadets entré.

Klasspass vid flaten

Miljöverkstan Flaten har tagit fram ett upplägg med aktiviteter och tillhörande utrustning som går att låna kostnadsfritt. Det har vi gjort för att uppmuntra och förenkla för fler skolor och förskolor att uppleva naturen i Flaten och ha det roligt och härligt tillsammans utomhus.

Om ni är intresserade av att ha en utedag eller friluftsdag med er klass i Flaten så mejlar ni till Miljöverkstan på info@miljoverkstan.se. Ange då vilken skola, hur många hur många deltagare ni kommer att vara på ett ungefär samt det datum ni önskar komma. Gärna med ett extra datum som plan B. 

Miljöverkstan återkommer med det datum som fungerar att boka friluftsdagen och ni får en kod till de utrymmen där utrustningen finns tillgänglig. 

Miljöverkstan

Fraktflygargatan 16
128 30 Skarpnäck
info@miljoverkstan.se

Verksamhetslokalen

Flatenbadet
Flatenvägen 200
128 30 Skarpnäck

Med stöd från