Skolverksamheten

Miljöverkstan Flaten erbjuder skolor med språkintroduktionsklasser att delta i aktiviteter i Flatens naturreservat. Aktiviteterna är ett sätt att introducera nyanlända elever till den svenska naturen, att känna sig trygg i skog och mark och att visa att naturen kan vara lättillgänglig. För många kan det också bli en första erfarenhet av det vi kallar friluftsliv.

Syftet är också att klassen får en rolig dag ute och genom samarbetsövningar och lekar lära känna sina klasskamrater bättre.
Våra skolaktiviteter kan till exempel innebära att vi lagar mat över öppen eld, testar på att vara ute på en is, grottäventyr, skidåkning, paddling och kortare vandringar. Vi blandar detta med samarbetsövningar och lekar eller enklare orientering med roliga utmaningar på vägen.

Vi har stor erfarenhet av att leda grupper med olika språknivåer.
Hos oss finns även utrustning och kläder att låna så detta krävs inte att eleverna har själva.

Vill ni boka en aktivitet med er klass? Skicka en förfrågan till info@miljoverkstan.se

Skicka ett mail för att boka aktivitet.

Klasspass vid flaten

Miljöverkstan Flaten har tagit fram ett upplägg med aktiviteter och tillhörande utrustning som går att låna kostnadsfritt. Det har vi gjort för att uppmuntra och förenkla för fler skolor och förskolor att uppleva naturen i Flaten och ha det roligt och härligt tillsammans utomhus.

Om ni är intresserade av att ha en utedag eller friluftsdag med er klass i Flaten så mejlar ni till Miljöverkstan på info@miljoverkstan.se.

Ange då vilken skola, hur många hur många deltagare ni kommer att vara på ett ungefär samt det datum ni önskar komma. Gärna med ett extra datum som plan B.

Miljöverkstan återkommer med det datum som fungerar att boka friluftsdagen och ni får en kod till de utrymmen där utrustningen finns tillgänglig.

Miljöverkstan

Fraktflygargatan 16
128 30 Skarpnäck
info@miljoverkstan.se

Verksamhetslokalen

Flatenbadet
Flatenvägen 200
128 30 Skarpnäck

Med stöd från