Nytt material

Vad gör Miljöverkstan?

Miljöverkstans vision är ett friluftsliv för alla.  Upplevelser i naturen gör oss både friskare och gladare och vi vill att naturupplevelser ska vara tillgängliga för alla.

Miljöverkstan driver projekt som bidrar till att fler människor får upplevelser och förståelse för naturen. Vi vill inspirera till fysisk aktivitet utomhus och att människor får träffas och umgås med varandra i sin närnatur.

Vår primära målgrupp är barn och ungdomar. Vi vill särskilt nå de barn och unga som har fått färre möjligheter att vistas i naturen och ta del av friluftsaktiviteter och upplevelser.

Vår verksamhet utgår främst ifrån Flatens naturreservat i södra Stockholm men vi träffar barn och ungdomar från hela Stockholm.

 

Cover for Miljöverkstan Flaten
868
Miljöverkstan Flaten

Miljöverkstan Flaten

Vår vision är ett friluftsliv för alla! Vi driver projekt för barn & unga och är baserade i Skarpnäck

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Personalen på Träffstugan (en ungdomsgård för funkis-ungdomar här i Skarpnäck) tajmade en av de få regniga dagarna den här våren när de kom till Flaten förra veckan för att öva på friluftsliv. Desto bättre träning! Satte upp både tarp och tält, byggde ihop stormkök och lagade mat över elden samtidigt som vi pratade om hur man kan lösa det grundläggande "varm, torr och mätt" ute i naturen för personer som sitter i rullstol. Bra uppvärmning inför i sommar när vi ska både paddla kanot och tälta med ungdomarna på Träffstugans sommarkollo! ... Se merSe mindre

Personalen på Träffstugan (en ungdomsgård för funkis-ungdomar här i Skarpnäck) tajmade en av de få regniga dagarna den här våren när de kom till Flaten förra veckan för att öva på friluftsliv. Desto bättre träning! Satte upp både tarp och tält, byggde ihop stormkök och lagade mat över elden samtidigt som vi pratade om hur man kan lösa det grundläggande varm, torr och mätt ute i naturen för personer som sitter i rullstol. Bra uppvärmning inför i sommar när vi ska både paddla kanot och tälta med ungdomarna på Träffstugans sommarkollo!Image attachmentImage attachment+1Image attachment

WOW! Minst 500 barn och vuxna besökte oss idag när vi firade den biologiska mångfaldens dag! Superkul med så många kreativa besökare i solen 🧡

Nu hoppas vi att många vildbin hittar till de nyskapta vildbihotellen där de kan lägga ägg och bo, och till de nya insektsbaden där de kan dricka vatten utan att drunkna 🐝🌾💧!
... Se merSe mindre

WOW! Minst 500 barn och vuxna besökte oss idag när vi firade den biologiska mångfaldens dag! Superkul med så många kreativa besökare i solen 🧡

Nu hoppas vi att många vildbin hittar till de nyskapta vildbihotellen där de kan lägga ägg och bo, och till de nya insektsbaden där de kan dricka vatten utan att drunkna 🐝🌾💧!Image attachmentImage attachment+5Image attachment
Load more

Miljöverkstans verksamhet

E

Äventyrsgruppen

Miljöverkstans friluftsprojekt för ungdomar i ålder 15-25 med säsongsanpassade aktiviteter på helger och lov

E

Skolverksamheten

Miljöverkstan erbjuder skolor och förskolor att komma till Flaten för att på egen hand hålla utomhusundervisning. Färdiga pedagogiska kit finns att boka med utrustning och lektionsplaneringar för att kunna hålla utomhuslektioner.

Miljöverkstan tar även emot språkintroduktionsklasser från gymnasieskolor i Flatens naturreservat. Aktiviteterna leds av Miljöverkstan och syftar till att introducera nyanlända elever till den svenska naturen och komplettera undervisningen i klassrummet. 

E

Lektion & material

Miljöverkstan har lektionsupplägg för pedagoger och tipsmaterial för allmänheten som går att ladda ned gratis. 

E

Verksamhet för allmänheten

Miljöverkstan håller aktiviteter öppna för allmänheten i Flatens naturreservat med syfte att skapa roliga utflyktsmål så att fler hittar dit.

Vi håller även öppna aktiviteter i Skarpaby Parklek i centrala Skarpnäck, där vi har vårat kontor och bidrar till att parkleken hålls levande.

E

Friluftsbiblioteket

Miljöverkstan har ett stort lager med friluftsutrustning som används inom organisationen, men som även lånas ut till andra verksamheter och privatpersoner. Friluftsbiblioteket möjliggör äventyr för de som saknar egen utrustning och bidrar till ett mer hållbart samhälle. 

Miljöverkstan

Segelflygsgatan 30
12833 Skarpnäck
info@miljoverkstan.se

Verksamhetslokalen

Flatenbadet
Flatenvägen 200
128 30 Skarpnäck

Med stöd från