Nytt material

Vad gör Miljöverkstan?

Miljöverkstans vision är ett friluftsliv för alla.  Upplevelser i naturen gör oss både friskare och gladare och vi vill att naturupplevelser ska vara tillgängliga för alla.

Miljöverkstan driver projekt som bidrar till att fler människor får upplevelser och förståelse för naturen. Vi vill inspirera till fysisk aktivitet utomhus och att människor får träffas och umgås med varandra i sin närnatur.

Vår primära målgrupp är barn och ungdomar. Vi vill särskilt nå de barn och unga som har fått färre möjligheter att vistas i naturen och ta del av friluftsaktiviteter och upplevelser.

Vår verksamhet utgår främst ifrån Flatens naturreservat i södra Stockholm men vi träffar barn och ungdomar från hela Stockholm.

 

Cover for Miljöverkstan Flaten
849
Miljöverkstan Flaten

Miljöverkstan Flaten

Vår vision är ett friluftsliv för alla! Vi driver projekt för barn & unga och är baserade i Skarpnäck

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Vår vision är ett friluftsliv för alla! Men hur ser det ut i praktiken? Ofta krävs rätt utrustning, resurser och kunskap. Under senaste året har vi satsat på att skapa möten mellan unga nya i Sverige och tjänstemän som jobbar med frågor och beslut inom friluftsliv med målet att tillgängliggöra friluftsliv för flerÄventyrsgruppen Flatetern tLida Friluftsgår här härliga gänget från vår verksamhet Äventyrsgruppen Flaten till Lida Friluftsgård. Dagen innehöll trädklättring och ett möte med platchef Sandra Löfgren där många frågor och utmaningar diskuterades. Va, är raststugan verkligen gratis att använda? Var får jag elda? Hur betalar jag för ved om jag inte har swish? Hu#lidafriluftsgår #miljöverksta #äventyrsgruppenflate&#postkodeffektenh#allasröstet#projektförförändrr ett mycket berikande möte som kan användas som underlag i utvecklingen av friluftsområdet!

#lidafriluftsgård #miljöverkstan #äventyrsgruppenflaten #postkodeffekten #allasröster #projektförförändring
... Se merSe mindre

Vår vision är ett friluftsliv för alla! Men hur ser det ut i praktiken? Ofta krävs rätt utrustning, resurser och kunskap. Under senaste året har vi satsat på att skapa möten mellan unga nya i Sverige och tjänstemän som jobbar med frågor och beslut inom friluftsliv med målet att tillgängliggöra friluftsliv för fler. I början av vintern tog vi med oss det här härliga gänget från vår verksamhet Äventyrsgruppen Flaten till Lida Friluftsgård. Dagen innehöll trädklättring och ett möte med platchef Sandra Löfgren där många frågor och utmaningar diskuterades. Va, är raststugan verkligen gratis att använda? Var får jag elda? Hur betalar jag för ved om jag inte har swish? Hur gör jag om jag kommer hit och vill veta vad som är gratis och vad som kostar? Vi tackar för ett mycket berikande möte som kan användas som underlag i utvecklingen av friluftsområdet!

#lidafriluftsgård #miljöverkstan #äventyrsgruppenflaten #postkodeffekten #allasröster #projektförförändring
1 week ago
Miljöverkstan Flaten

Kolla här vilket fint reportage i tidningen Naturkompaniet 365 om vår Äventyrsgruppen Flatersgruppen Flaten !
Läs hela artikeln här: issuu.com/natur#lansstyrelsenstockholm #gålöstiftelsn#miljöverkstanflate&#naturkompaniet #miljöverkstanflaten #naturkompaniet
... Se merSe mindre

Comment on Facebook

Så bra reportage! Läste hela och blev så inspirerad av ungdomarnas driv 🙂

Load more

Miljöverkstans verksamhet

E

Äventyrsgruppen

Miljöverkstans friluftsprojekt för ungdomar i ålder 15-25 med säsongsanpassade aktiviteter på helger och lov

E

Skolverksamheten

Miljöverkstan erbjuder skolor och förskolor att komma till Flaten för att på egen hand hålla utomhusundervisning. Färdiga pedagogiska kit finns att boka med utrustning och lektionsplaneringar för att kunna hålla utomhuslektioner.

Miljöverkstan tar även emot språkintroduktionsklasser från gymnasieskolor i Flatens naturreservat. Aktiviteterna leds av Miljöverkstan och syftar till att introducera nyanlända elever till den svenska naturen och komplettera undervisningen i klassrummet. 

E

Lektion & material

Miljöverkstan har lektionsupplägg för pedagoger och tipsmaterial för allmänheten som går att ladda ned gratis. 

E

Verksamhet för allmänheten

Miljöverkstan håller aktiviteter öppna för allmänheten i Flatens naturreservat med syfte att skapa roliga utflyktsmål så att fler hittar dit.

Vi håller även öppna aktiviteter i Skarpaby Parklek i centrala Skarpnäck, där vi har vårat kontor och bidrar till att parkleken hålls levande.

E

Friluftsbiblioteket

Miljöverkstan har ett stort lager med friluftsutrustning som används inom organisationen, men som även lånas ut till andra verksamheter och privatpersoner. Friluftsbiblioteket möjliggör äventyr för de som saknar egen utrustning och bidrar till ett mer hållbart samhälle. 

Miljöverkstan

Segelflygsgatan 30
12833 Skarpnäck
info@miljoverkstan.se

Verksamhetslokalen

Flatenbadet
Flatenvägen 200
128 30 Skarpnäck

Med stöd från