Skolverksamheten

Miljöverkstan Flaten erbjuder skolor med språkintroduktionsklasser att delta i aktiviteter i Flatens naturreservat. Aktiviteterna är ett sätt att introducera nyanlända elever till den svenska naturen, att känna sig trygg i skog och mark och att visa att naturen kan vara lättillgänglig. För många kan det också bli en första erfarenhet av det vi kallar friluftsliv.

Syftet är också att klassen får en rolig dag ute och genom samarbetsövningar och lekar lära känna sina klasskamrater bättre.
Våra skolaktiviteter kan till exempel innebära att vi lagar mat över öppen eld, testar på att vara ute på en is, grottäventyr, skidåkning, paddling och kortare vandringar. Vi blandar detta med samarbetsövningar och lekar eller enklare orientering med roliga utmaningar på vägen.

Vi har stor erfarenhet av att leda grupper med olika språknivåer.
Hos oss finns även utrustning och kläder att låna så detta krävs inte att eleverna har själva.

Vill ni boka en aktivitet med er klass? Skicka en förfrågan till info@miljoverkstan.se

Boka en aktivitet

{

 “Jag tycker att äventyrsgruppen gör att man känner sig mer som en familj. Vi brukar åka tillsammans, gå länge tillsammans, och också ibland övernatta på andra platser. Så det kanske är det som gör att det känns som en familj. Och vi lagar också mat tillsammans, städar tillsammans, diskar tillsammans, det är det som gör det, tror jag."

- Återkommande deltagare 2018
“Jag sa nej, jag vill inte göra någonting just nu, jag har inte bra situation. Men dom sa, nej, du måste komma. Du ska må lite bättre. Och sen det hjälpte mig att jag börja här lite, där lite. Man fyller ihop livet. Det var allt med äventyrsgruppen. Vi gör mycket grejer. Dom stöttar mig mycket. Som med familjen, dom hjälper mig.”
- Återkommande deltagare 2018
 "Ja, som när man går där och dom säger, ni ska göra den här tillsammans, man måste prata med varandra, man glömmer bort att stressa och såna här grejer."
- Återkommande deltagare 2018

Miljöverkstan

verkar i Flatens naturreservat och
vill bidra till att alla de värden som finns i reservatet kommer människor i närområdet till del. 

Adress:
Skarpaby Parklek, Segelflygsgatan 30, 128 33 Skarpnäck.

Våra sociala medier

Skaffa appen

Hitta till kontoret:

Skarpaby Parklek, Segelflygsgatan 30, 128 33 Skarpnäck.

Med stöd från: