#Friluftsliv för fler

Om fler ska upptäcka friluftsliv och natur i Sverige behöver fler också få tycka och tänka kring hur det fungerar idag.

Miljöverkstan möjliggör möten och arbetar för att fler perspektiv och erfarenheter av friluftsliv syns och hörs och bidrar till utvecklingen av friluftslivet i Sverige. 

Med stöd från Postkodstiftelsen har vi under 2022 utvecklat vår verksamhet som bidrar till att unga nyanländas tankar och behov synliggörs när det kommer till friluftsliv.

Vi möjliggör möten mellan tjänstemän och viktiga aktörer inom Sveriges friluftsliv och de unga nyanlända vi träffar i vår verksamhet. Grupper med deltagare från Äventyrsgruppen har bl.a besökt naturområden och gett viktig återkoppling till de som driver verksamheter där, deltagit under Tankesmedjan för friluftsliv och gett perspektiv till det idrottspolitiska programmet i Stockholm stad inför uppdatering.

Denna satsning kommer vi fortsätta att utveckla för att bidra till ett mer inkluderande friluftsliv!

Vi har tagit fram en kort film

Tillsammans med deltagare från Äventyrsgruppen har vi tagit fram en film och ett skrivet material med konkreta tips för hur ni som driver verksamhet kan nå unga som är nya i Sverige.

”Vi är mycket tacksamma för mötet med Äventyrsgruppen som gett oss mycket bra vägledning i hur vi behöver tänka för att vara inbjudande och tillgängliga för alla.”

Sandra Löfgren

Platschef på Lida Friluftsgård

Miljöverkstan

Fraktflygargatan 16
128 30 Skarpnäck
info@miljoverkstan.se

Verksamhetslokalen

Flatenbadet
Flatenvägen 200
128 30 Skarpnäck

Med stöd från