Om miljöverkstan

Miljöverkstan Flaten är en ideell organisation som funnits sedan 2015. Vår verksamhet utgår främst ifrån naturreservatet Flaten i Skarpnäck i södra Stockholm. Vår primära målgrupp är barn och ungdomar. Vi vill särskilt nå de barn och unga som har fått färre möjligheter att vistas i naturen och ta del av aktiviteter och upplevelser.

Miljöverkstan verkar i Flatens naturreservat och vill bidra till att alla de värden som finns i reservatet kommer människor i närområdet till del. Målet är ett naturreservat som fungerar som en mötesplats där människor träffas, tar del av aktiviteter och ges möjlighet att vara medskapande i verksamheten. Genom positiva upplevelser i naturen skapas sociala värden och en grund för att vilja ta ansvar och värna om naturen.

Hitta till oss

Klicka på knapparna för vägbeskrivning via SL.
Hållplats: Flatenbadet

Hitta till vårt kontor

Klicka på knapparna för vägbeskrivning via SL.
Hållplats: Skarpnäck T-bana
Adress: Skarpaby Parklek, Segelflygsgatan 30, 128 33 Skarpnäck

{

 “Jag tycker att äventyrsgruppen gör att man känner sig mer som en familj. Vi brukar åka tillsammans, gå länge tillsammans, och också ibland övernatta på andra platser. Så det kanske är det som gör att det känns som en familj. Och vi lagar också mat tillsammans, städar tillsammans, diskar tillsammans, det är det som gör det, tror jag."

- Återkommande deltagare 2018
“Jag sa nej, jag vill inte göra någonting just nu, jag har inte bra situation. Men dom sa, nej, du måste komma. Du ska må lite bättre. Och sen det hjälpte mig att jag börja här lite, där lite. Man fyller ihop livet. Det var allt med äventyrsgruppen. Vi gör mycket grejer. Dom stöttar mig mycket. Som med familjen, dom hjälper mig.”
- Återkommande deltagare 2018
 "Ja, som när man går där och dom säger, ni ska göra den här tillsammans, man måste prata med varandra, man glömmer bort att stressa och såna här grejer."
- Återkommande deltagare 2018

Miljöverkstan

verkar i Flatens naturreservat och
vill bidra till att alla de värden som finns i reservatet kommer människor i närområdet till del. 

Adress:
Skarpaby Parklek, Segelflygsgatan 30, 128 33 Skarpnäck.

Våra sociala medier

Skaffa appen

Hitta till kontoret:

Skarpaby Parklek, Segelflygsgatan 30, 128 33 Skarpnäck.

Med stöd från: